PILATES

Beneficiile practicarii acestui sport sunt numeroase si semnificative. Unele dintre ele sunt create in asa fel incat fiecare persoana indiferent de varsta sau de stilul de viata sa le poata realiza.

CE ESTE PILATES

Reprezinta un sistem complex de exercitii fizice prin care se lucreaza corpul in intregime, dar mai ales exercitii in care intervin mintea, corpul si respiratia. Este o metoda de intarire a muschilor profunzi, care sunt responsabili cu mentinerea posturii. Muschii profunzi reprezinta muschii centrali, care sunt situati intre coaste si bazin, precum si in jurul coloanei vertebrale. Cu ajutorul lor se constituie centrul energetic al corpului, care ne permite sa fim mai puternici si mai stabili. Poti asimila pilates ca fiind o disciplina care permite imbunatatirea cunoasterii propriului corp, a fortei, dar mai ales a limitelor.

0 %

imbunatateste capacitatea plamanilor

0 %

trateaza insomnia

0 %

sustine sanatatea sistemului nervos

0 %

ofera energie

BENEFICII

Fitmates-EMS-Ploiesti-Studio-Fitness_icon_5

Ofera energie

Cu cat faci mai multe exercitii de Pilates, sangele va circula mai bine la organe, tesaturi, iar muschii vor raspunde la fiecare miscare si vei avea o stare generala mult mai buna si multa energie.

Fitmates-EMS-Ploiesti-Studio-Fitness_icon_5

Te ajuta sa slabesti

Daca faci acest tip de antrenament, corpul lucreaza in intregime, iar fiecare parte a corpului este solicitat. Astfel, se ajunge la pierderea in greutate printr-un mod eficient si sigur.

Fitmates-EMS-Ploiesti-Studio-Fitness_icon_5

Trateaza insomnia

Daca te-ai confruntat cu episoade de insomnie, poti apela la exercitiile de Pilates. Conform spuselor oamenilor care practica regulat acest tratament, au spus ca au un somn regulat si odihnitor.

Fitmates-EMS-Ploiesti-Studio-Fitness_icon_5

Dezvolta muschii

Nu ai senzatia ca ridici greutati, asa cum se intampla la oricare dintre celelalte tipuri de antrenamente. Cu exercitiile de Pilates iti dezvolti muschii in armonie cu restul organismului.

Fitmates-EMS-Ploiesti-Studio-Fitness_icon_5

Ai o musculatura de baza

Lucrezi prin aceste exercitii muschii spatelui, ai abdomenului, iar dupa cateva sedinte o sa ai un abdomen plat. Este antrenamentul ideal pentru ca este o combinatie intre minte si corp.

Fitmates-EMS-Ploiesti-Studio-Fitness_icon_5

Sustine sanatatea sistemului nervos

Aceste exercitii stimuleaza crearea de noi celule neuronale si protejeaza impotriva afectiunilor neurodegenerative. Exercitiile Pilates reduc simptomele anxietatii si ale depresiei.

PRINCIPII ESENTIALE

Iata de ce trebuie sa tii cont pentru a realiza aceste antrenamente:

1. Trebuie sa ai o respiratie laterala toracica, care permite o mai buna utilizare a plamanilor (inspiratie pe nas si expiratie pe gura).

2. Trebuie sa constientizezi in intregime fiecare miscare si executare pentru o calitate optima a fiecarui exercitiu.

3. Toate miscarile trebuie sa porneasca din abdomen (centrul energetic al corpului)

4. Sa controlezi fiecare miscare, asociind respiratia si mintea.

5. Miscarile sa fie fluide si sa fie efectuate cu o anumita gratie pentru a aduce tot echilibru necesar armoniei cautate de aceste exercitii.

6. Sa cauti calitatea executiei miscarilor si nu cantitatea.

Pilates Studio Fitmates EMS Ploiesti sala si clase de fitness cu antrenor
Pilates Studio Fitmates EMS Ploiesti sala si clase de fitness cu antrenor

DESPRE ANTRENAMENT

La Fitmates, antrenamentele de Pilates sunt realizate in grupuri de 4-5 persoane pentru ca antrenorul sa poata corecta fiecare greseala, fiecare pozitie ce nu este corect facuta si fiecare persoana are parte de un antrenament propriu, personalizat. Armonia de la clasele de Pilates sunt numai perfecte, pentru zilele in care simti o incarcatura negativa asupra corpului. Prin sedinte iti poti elibera mintea si sufletul de tot negativismul.

 

Pentru a putea sa vezi ce inseamna exercitiile de Pilates cu adevarat, te invitam sa participi la cateva sedinte. Te asiguram ca o sa te simti mult mai bine cu noi!

GALERIE

ACCEPTI NOUA PROVOCARE?

URMARESTE-NE